Από το 1924 έως σήμερα...
Μια παράδοση 91 χρόνων που συνεχίζεται!

Είμαστε μία πρωτοπόρα, ελληνική εταιρεία επεξεργασίας ξύλου και κατασκευής ξύλινων δαπέδων.

Το όνομά μας είναι συνώνυμο της ποιότητας και της μοναδικής εμπειρίας μας από το 1924, χρονιά ορόσημο, όπου ιδρύθηκε η εταιρεία ΜΟΥΡΙΚΗΣ Α.Ε. από το Φώτιο Μουρίκη.

Η παλαιότερη ελληνική εταιρεία επεξεργασίας ξύλου, σήμερα είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική βιομηχανία ξύλου στη χώρα.

Εδώ και 91 χρόνια επεξεργαζόμαστε το ξύλο με μεράκι και συνέπεια και "ντύνουμε" τα ελληνικά σπίτια με παρκέ, με την ίδια υπευθυνότητα και αγάπη που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές.

Με αφοσίωση, τεχνογνωσία και εμπειρία γενεών, επεξεργαζόμαστε σχολαστικά το ξύλο, για να έχουμε ένα σταθερά ποιοτικό προϊόν που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου. Για απαιτητικές κατασκευές πατωμάτων στις δύσκολες καιρικές συνθήκες της χώρας μας, η επεξεργασία με φυσική και τεχνική ξήρανση, δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε κάθε αρχιτεκτονική ανάγκη.

Έργα σε άριστη κατάσταση μιας άλλης εποχής, μαρτυρούν ακόμα και σήμερα τη διαχρονικότητα των κατασκευών μας και της απαράμιλλης αισθητικής τους.

Το ξύλο είναι η ζωή μας. Ζούμε μέσα από αυτό και με αυτά… τα δάπεδα. Το ίδιο παροτρύνουμε και τους πελάτες μας… Ζήστε μαζί τους!

Οικολογία Οικολογία

Κανένα δομικό υλικό δεν μπορεί να συγκριθεί με τη ζεστασιά και την αρμονία που προσφέρει το ξύλο. Το ξύλο ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένα ζωντανό υλικό, που έχει κερδίσει την αγάπη μας και ζει ανάμεσά μας!

Στη ΜΟΥΡΙΚΗΣ Α.Ε., έχοντας πλήρη επίγνωση της αξίας της δασικής κληρονομιάς και της ανάγκης για τη διατήρησή της, χρησιμοποιούμε για τα δάπεδά μας ξυλεία νόμιμης και ελεγμένης υλοτομίας.

Επί 91 χρόνια η εταιρεία μας, με σεβασμό στο δασικό πλούτο και τις επόμενες γενιές, παράγει πιστοποιημένα πατώματα, τα οποία προέρχονται από ξυλεία αειφόρων δασών, όπου τα δέντρα ξαναφυτεύονται με την ίδια ή και με μεγαλύτερη συχνότητα από αυτήν που κόβονται.

Περισσότερα...